+31(0) 20 627 1017

info@dextervisions.nl

Bakas Journaal

Bakas Journaal

foto van Bakas Journaal

Zomer, hoera!

Het is weer zomer en dat leverde al menig zonnig dagje op, goed voor ieders humeur. Mijn man en ik maakten een tripje naar Portugal, en hadden het in de Algarve erg leuk met vastgoedondernemer Erik de Vlieger en Volkskrant-correspondent Arthur van Amerongen. Prettig-gestoorde mannen, heerlijk! Afgelopen maand ging ook het mooie initiatief Wij Samen Voor Elkaar (www.wijsamenvoorelkaar.nl) van start. Bottom-up verenigen mensen zich in nieuwe dorpjes om samen goede dingen voor de samenleving te doen, op initiatief van Mickey Huibregtsen, de vroegere topman van McKinsey. Mooi om daarbij betrokken te zijn. Collega-trendwatcher Tom Palmaerts uit België kwam op bezoek met zijn studenten trendwatching. Leverde pittige discussies op. Inspirerend. Deze zomer staat er weer veel te gebeuren. Een vooruitblik in deze nieuwsbrief.

Oude Wereld, Nieuwe Wereld

Zeven reisverhalen met culturele en politieke trend-duiding bundelden Vinco David en ik in dit nieuwe boek, waarvan je hier het filmpje ziet. Inspirerende leeskost voor de zomer. Met verhalen uit Suriname, Israël, Jordanië, India, Peru, Litouwen, Cuba en Marokko.

De Digitale Transformatie

De digitalisering van de samenleving raast voort. Bedrijven, overheen en individuen: iedereen wordt geraakt door digitalisering. In dit nieuwe  how-to-trendboek wordt in gewone mensentaal verteld wat de technologie aan mogelijkheden biedt, en hoe daar gebruik van te maken. Veel lijstjes, best practices, tips & tricks. Wat bedoelen we met ‘de digitale transformatie’? Wat zijn de belangrijkste disruptieve technologieën? Wat is de ontwrichtende invloed van digital op businesswereld, overheid en samenleving? In hoeverre speelt er een generatieconflict? Voorbeelden van ontwrichting, zoals die bijvoorbeeld plaatsvindt in de energiesector (nieuwe aanbieders zoals Vereniging Eigen Huis, burger-energiecoöperaties), in de sector van de telecom (opkomst gratis diensten als Whatsapp en Skype) en de financiële sector (opkomst fintech, nieuwe aanbieders als Google en Apple, p-to-p lending en crowdsourcing). Wat voor historische paralellen zijn er te geven omtrent technologische disrupties en wat kunnen we daarvan leren? Antwoord op al deze vragen in dit ‘handboek soldaat van de digitale transformatie’. Het boek is een coproductie met Witold Kepinski van Dutch IT Channel en verschijnt begin juli. Hier de videoclip

Ziel in de Zorg

In 2011 verscheen het boek De Toekomst van Gezondheid, dat in de zorgsector op veel herkenning en enthousiasme kon rekenen. Er werden meer dan 60.000 exemplaren van verkocht, wat veel is in een branche met 900.000 medewerkers.  Nu is het tijd voor een update. Eind dit jaar verschijnt het nieuwe visie- en trendboek over de zorgsector van morgen. Hoe veranderen digitalisering en E-health de sector? In elk geval zorgen ze voor grotere efficiency en dragen ze bij aan een compleet andere verhouding tussen zorgprofessional en patiënt. Wat verandert er bij zorgverzekeraars? Welke nieuwe behandelmethoden komen er? Hoe werkt Food&Health straks, nu ziektepreventie belangrijker wordt? Wat voor outsiders inspireren de insiders in de zorg? Vervagen reguliere en alternatieve zorg? Hoe ziet het ziekenhuis er straks uit? En de artsenpraktijk? De mantelzorg? Hoe verandert het werk van de verpleegkundige? Hoe gaan we om met veranderende ethiek en met steeds mondiger en steeds beter geïnformeerde patiënten die autoriteit niet meer vanzelfsprekend vinden?

Ziel in de Zorg verschijnt in november 2016.  Zie hier de videoclip.

www.bakas.nl

020-6271017

© 2021 DEXTER VISIONS Website door: Gibreto