+31(0) 20 627 1017

info@dextervisions.nl

Laatste kwartaal in het mooie Jaar van de Aap

Laatste kwartaal in het mooie Jaar van de Aap

foto van Laatste kwartaal in het mooie Jaar van de Aap

Bakas Journaal

Ik ben net terug uit Montenegro, een van de voormalige Joegoslavische staten, waar ik mocht spreken over economische innovatie in dit voormalige communistische land. Heel bijzonder. Ook om te zien hoe het communisme eigen initiatief en ondernemingslust nog steeds remt. Tegelijkertijd begrijp ik wel dat de verliezers van de vooruitgang toekomst zien in het communisme. Een almachtig Vadertje Staat is voor hen nog steeds een geruststellend idee.

Q4, het laatste kwartaal van dit mooie Jaar van de Aap, begint nu. Politiek, en pers zijn bevangen door verkiezingskoorts, al zijn de verkiezingen voor de Tweede Kamer pas over een half jaar. De verkiezingskoorts mag mij betreft  dus wel een tandje minder. Wel is het verstandig om alvast na te denken over hoe we deze pre-revolutionaire tijden kunnen benutten om een goede toekomst te creëren. Met drie nieuwe boeken probeer ik jullie deze herfst en winter te inspireren om het meeste te halen uit alle trends en ontwikkelingen die er gaande zijn. Ook het deze zomer verschenen boek De Digitale Transformatie, dat ik schreef samen met Witold Kepinski van Dutch IT Channel, blijft uiterst actueel, want de digitale disruptie raast voort.  Klik hier voor meer informatie 

 

Megatrends MKB

Het MKB vormt de ruggengraat van ondernemend Nederland. Daar komen de meeste innovaties vandaan en zal de komende tijd de grootste banengroei gerealiseerd moeten worden. Samen met MKB-leider Hans Biesheuvel zette ik alle trends, kansen en bedreigingen voor het MKB op een rij in het boek Megatrends MKB, dat premier Mark Rutte op 9 september jl. in ontvangst nam. Hij noemde het boek “inspirerend en zeer de moeite waard”. Waarvan akte. Hier het filmpje met de highlights uit het boekje. Hier is het te bestellen voor slechts EUR 14,95.

 

 

Trends 2017

2017 wordt volgens de Chinezen het Jaar van de Haan. In dergelijke jaren zoeken mensen naar bescherming. Bescherming wordt dan ook het grote thema van 2017. Alle trends voor 2017 staan in dit handzame boekje op een rij. Het is hier nu al te bestellen voor slechts EUR 9,95.

 

 

Ziel in de Zorg

Het is alweer vijf jaar geleden dat ik de bestseller De Toekomst van Gezondheid publiceerde, het boek dat door vernieuwers in de zorg werd omhelsd, als was het een nieuwe versie van de Bijbel. Het is nu tijd voor de opvolger. In november verschijnt Ziel in de Zorg, ingeleid door minister Edith Schippers van Volksgezondheid, Welzijn & Sport en met medewerking van vele stakeholders in deze voor iedereen belangrijke sector. Hier is het nu al te bestellen voor slechts EUR 14,95.

 

 

 

BMW

 

Mijn auto is mijn rijdende kantoor.  Met de vele kilometers die ik per jaar maak, heb ik dan ook een goede auto nodig. Ik ben erg gelukkig met de hybride verlengde BMW-7, die ik deze week geleverd kreeg en waarin ik gestrekt achterin kan liggen.

 

 

In de media

In het tv-programma WNL op Zondag mocht ik optreden over biomimicry en voor GeenStijl TV mocht ik een vooruitblik geven op de verkiezingen. 

© 2021 DEXTER VISIONS Website door: Gibreto