+31(0) 20 627 1017

info@dextervisions.nl

STANDAARD LEZINGEN

STANDAARD LEZINGEN

foto van Trends 2021

Trends 2021

What’s next? 2021, het Jaar van de Os, wordt een jaar van voortploeteren, zowel voor burgers als ondernemers. Wie de kracht en het doorzettingsvermogen van de os heeft, heeft een prima jaar.

Lees verder  
foto van Megatrends MKB

Megatrends MKB

Van de Nederlandse bedrijven is maar liefst 97 procent MKB. MKB-ers zorgen voor 47,5 procent van de omzet van het totale Nederlandse bedrijfsleven en van de bedrijven met eigen R&D-activiteiten is maar liefst 97 procent afkomstig uit het MKB. Niemand praat over ondernemerschap als een lifestyle, maar toch is dat precies wat het is. Bakas ontwikkelde deze lezing, gebaseerd op het gelijknamige boek, voor ondernemersverenigingen of voor klantenbijeenkomsten van banken en accountants waar veel MKB-ers komen. Bakas kent het MKB als geen ander. In het schaduwkabinet van ondernemersvereniging ONL is hij schaduwminister van Innovatie.

Lees verder  
foto van Kapitalisme & Slowbalisering

Kapitalisme & Slowbalisering

Het kapitalisme is het beste dat de mens ooit bedacht. Dankzij het kapitalisme konden we ons als mensheid in de laatste 500 jaar vele malen sneller ontwikkelen dan in de 5.000 jaar ervoor. We leven nu langer en in een betere conditie, we zijn welvarender (ook de armen zijn er beter aan toe), we realiseren meer innovaties en hebben in de huidige kenniseconomie de beschikking over ongekende hoeveelheden informatie en kennis. What’s next?

Lees verder  
foto van Megatrends Werk

Megatrends Werk

Volgens de gezaghebbende Singularity University verliest de komende 10 tot 15 jaar ruim 80 procent van de mensen hun huidige baan. Oude banen verdwijnen, nieuwe komen ervoor in de plaats. Sinds 1850 werd de werkweek steeds verder ingekort ,van 70 uur toen naar 35 uur nu. We koersen af op een nog kortere werkweek, herverdeling van betaald en onbetaald werk in de participatiesamenleving en recht op betaald werk voor minimaal een dag per week, als alternatief voor uitkeringen en basisinkomen. De toekomst van werk wordt een hele andere dan menigeen nu nog denkt.

Lees verder  
foto van Kopzorg

Kopzorg

Depressie is nu net zo endemisch in onze maatschappij als de Pest in de Middeleeuwen.

Lees verder  
foto van The New Renaissance

The New Renaissance

Most people don’t want a future, most people want todays’ life to carry on for the next thirty years, without anything changing. Yet in the next fifty years, more will change, than in the past 500 years.

Lees verder  
foto van Megatrends China

Megatrends China

Iedere Nederlandse ondernemer krijgt de komende tijd op een of andere manier te maken met China. Zoals de 20e eeuw de Amerikaanse Eeuw was, wordt de 21e eeuw de Chinese Eeuw. De meeste megatrends zijn daarom ook Chinese megatrends. Dit populair-wetenschappelijke boek brengt in kaart wat de Chinese ambities en trends zijn op het gebied van economie, handel, technologie, digitalisering, food&health, toerisme, geopolitiek, veiligheid, transport en logistiek. Nederlandse ondernemers, zowel in het grootbedrijf als in het mkb, kunnen hun voordeel doen met deze Trendlezing van Adjiedj Bakas, die al in 2005 in zijn eerste bestseller Megatrends Nederland de opkomst van China duidde.

Lees verder  

© 2021 DEXTER VISIONS Website door: Gibreto