+31(0) 20 627 1017

info@dextervisions.nl

De Toekomst van Energie

De Toekomst van Energie

foto van De Toekomst van Energie

Willen we van de 21ste eeuw een gouden eeuw voor de hele mensheid maken, dan moeten we de beschikbaarheid van water, energie en grondstoffen

goed geregeld hebben. Hoewel er op deze terreinen veel pessimisme heerst, is

daar geen enkele reden toe. Er komen superslimme systemen voor watermanagement, waardoor de 1 tot 2 procent zoet water op deze wereld prima gebruikt kan worden voor 9 miljard mensen, zonder dat er wateroorlogen hoeven te komen. Bovendien worden we steeds beter in het ontzouten van zeewater, waarmee de hoeveelheid zoet water op aarde nog eens exponentieel kan toenemen. Fossiele energievormen blijven deel uitmaken van de energiemix van morgen, terwijl enkele nieuwe energievormen een enorme opmars doormaken. De meeste afvalstoffen worden straks hergebruikt. Er komt bovendien een biobased economy, waarin plantenresten de grondstof leveren voor de chemie en andere branches. Bakas laat zien welke doorbraakinnovaties plaatsvinden achter de krantenkoppen van vandaag. Hij verhaalt over slimme wc’s, huizen die zichzelf van energie voorzien, groenere kolencentrales, kolen die ondergronds tot gas worden gemaakt, LNG, nieuwe mobiliteit, auto’s en vliegtuigen van de toekomst, de doorbraak van zonne-energie, space mining, smart water grids, smart energy grids, woestijnen die weer gaan bloeien en nieuwe verdienmodellen op het gebied van water, energie en grondstoffen.

 

Adjiedj Bakas maakte eerder een rondgang langs insiders en outsiders in deze branches en schreef er een prikkelend boek over, getiteld Plenty.

 

 

© 2021 DEXTER VISIONS Website door: Gibreto