+31(0) 20 627 1017

info@dextervisions.nl

Adjiedj Bakas

Adjiedj Bakas

“Visionair des vaderlands” ( De Telegraaf), “vooruitblikkoning’”( de Volkskrant), “Trendwatcher des Vaderlands” (NRC Handelsblad )  of “onze favo nattevingersjamaan” (GeenStijl). Een paar van de koosnaampjes voor de vrolijke en creatieve dwarsdenker en ‘infotainer’ Adjiedj Bakas (1963).  

 
Hij beschrijft in zijn boeken  en artikelen hoe we in de post-corona samenleving gaan werken, innoveren, wonen, recreëren en samenleven. Van zijn boeken werden een miljoen exemplaren verkocht. Meest recente titels zijn Megatrends China (2020) en Vermetel ( Leven met Lef) (2019).Hij deelt zijn toekomstvisie via  fysieke en virtuele lezingen en webinars in binnen- en buitenland.

Anderen over Adjiedj

Hij "explodeert van enthousiasme" (Suddeutsche Zeitung), "benut zijn wereldburgerschap op briljante manier" (Times of India) en “is een belangrijke trendwatcher” (China Daily). Hij wordt geroemd om zijn "optimisme en inspiratiekracht" (Frits Bolkestein). Ondernemersorganisatie ONL benoemde hem tot minister van Innovatie in het ONL-schaduwkabinet.

Wereldburger met wortels in drie continenten

Bakas werd geboren in Suriname. De roots van zijn familie liggen in India. Hij woont en werkt vanaf 1983 in Nederland en studeerde Neerlandistiek/Communicatiekunde  aan de Utrechtse Universiteit, waar hij in 1987 afstudeerde..

Drie continenten

Met wortels in drie continenten is Bakas feitelijk overal thuis. Hij is een bereisde kunstverzamelaar en combineert vakmanschap en kennis met prikkelende  meningen en een grote dosis humor. Hij heeft een groot (inter)nationaal informatienetwerk, waardoor hij altijd goed geïnformeerd is.  Hij staat op de planken in China, India, Nigeria en overal in Europa.  Hij staat al jaren in de top-10 van meest geboekte sprekers van Nederland.

Inspiratieboeken, artikelen, en blogs over de toekomst

Bakas schrijft in het Nederlands of Engels boeken over de toekomst, die overal verkrijgbaar zijn waar boeken verkocht worden. Ook schrijft hij voor bedrijven en instellingen toekomstboeken op maat. Bakas schrijft regelmatig artikelen en  blogs.

Lezingen en webinars: hoop en troost brengen

Bakas is stout en brengt de mensen hoop en troost. Hij maakt mensen blij en ziet overal kansen. Klanten vinden zijn lezingen boeiend, prikkelend, deskundig, humoristisch, visionair en entertainend. Hij treedt in binnen- en buitenland De pers noemt Bakas “inspirerend” (NRC Handelsblad) en   “provocerend”(TV2 Journaal Denemarken). “Zijn enthousiasme is aanstekelijk,” volgens de Volkskrant. “Hij beheerst de kunst van conversatie en heeft een scherpe humor”, schrijft de Süddeutsche Zeitung.

Sparring partner, coach en adviseur

Bakas wordt vaak ingehuurd als sparring partner, coach of adviseur. Hij wil graag klankbord zijn en inspireren. Zijn levenservaringen deelt hij ook.

Opdrachtgevers  over Adjiedj Bakas

‘Adjiedj is een wolk van een man’ ( Mark Rutte)

‘Adjiedj brengt de mensen hoop en troost’ ( Jan Peter Balkenende)

‘Ik lees de boeken van Adjiedj al jaren met veel plezier’ ( Wopke Hoekstra)

‘Adjiedj rocks on stage!’ Yuri van Geest

‘Adjiedj is zeer inspirerend en positief ingesteld’ ( Edith Schippers, DSM)

“Adjiedj  is the most glamorous man who ever graced the stage in Africa” ( Abuseye Awojono, Chartered Insittute of Bankers Nigeria).  

"Complimenten voor de show van Adjiedj Bakas voor onze klanten’. (Han Gasseling, ING)

‘Op ons meest recente congres was Adjiedj een van de 50 sprekers. Het publiek vond hem een van de drie beste performers.’ (Shell)

 “Adjiedj Bakas trad op voor ons. Er  werd de rest van de dag over gesproken  en iedereen had zich ook goed geamuseerd. Dat was precies de bedoeling! ” Nike Koster, TATA

“Het was bijzonder prettig naar de lezing van Adjiedj Bakas te mogen luisteren en nog meer om hem te ontmoeten”. Jan Peter Dogge KNVB

"Adjiedj Bakas gave a  wonderful and inspiring speech. Our audience was really delighted!"  (Lara Hannappel, Messe Dusseldorf)

“The performance of Adjiedj Bakas  was even better than what I imagined! The perfect start for a good conference”  Mirna Cieniewicz, Secretary General of the European Boating Industry.

© 2021 DEXTER VISIONS Website door: Gibreto